Hyundai | Kia | Rezervni | Auto delovi | Prodaja | Senzori

Hyundai i Kia auto-delovi | Senzori

Senzori

Današnji automobili funkcionišu iz pomoć nekoliko desetina senzora koji računarima šalju podatke o temperaturi, pritisku, protoku, položaju ili ugaonoj brzini pojedinih delova.

Kao primer vrlo važnog senzora koji se nalazi praktično u svim novim automobilima, tu su senzori ABS uređaja. Oni su smešteni blizu osovine na sva četiri točka i izloženi su ekstremnoj toploti ili hladnoći, u zavisnosti od godišnjeg doba, moraju da podnesu udare i rad oslanjanja točkova i da pri tome budu u potpunosti neosteljivi na vlagu i hemijske agense kojima mogu biti izloženi na jednom autu (benzin, ulje, kiseline iz akumulatora ili rashladne tečnosti).

Još jedan primer važnih senzora u automobilima, koji su izloženi vrlo teškim uslovima rada, su senzori na radilici i na bregastim osovinama. Oni beleže položaj i ugaonu brzinu radilice na osnovu čega kompjuter računa trenutak ubrizgavanja goriva i paljenja smeše.

Senzor bregaste osovine je deo koji je pozicioninran ili uz samu remenicu bregaste osovine ili je postavljen vertikalno, i ima osnovnu ulogu da prati rad bregaste osovine a služi i da reguliše paljenje vozila u nekim malo ekstemnijim situacijama i sve podatke koji su važni šalje dalje ugrađenom elektronskom sistemu vozila i o svemu se na vreme obaveštava vozač. 


Svi senzori na vozilu, za modele Hyundai i Kia: senzor radilice, senzor bregastesenzor abs-a.

 Rezervni auto delovi - Senzori:

Pretraga auto-delova

Pronađeni rezultati za: Array
    * Sva polja su obavezna

    Veleprodaja

    Ukoliko ste servis, prodavnica ili majstor posebno naglasite kada nazovete da bismo vam odobrili rabat prilikom kupovine. Ukoliko se registrujete imate priliku da direktno poručujete robu sa našeg lagera.

    E-shop